Breng je lange dagen achter de computer door? Dan is de kans groot dat je last hebt van pijn, vermoeidheid en stramme spieren. Alexander Techniek leert je hoe je op een gezonde manier kan zitten, zonder stijf "rechtop te zitten", en zonder te verkrampen.

Vaak blijkt dat je op onbewuste wijze een foute houding hebt aangenomen. Tijdens de lessen word je je bewust van opgebouwde fysieke en psychische spanningen en ga je aan de slag met manieren om deze los te laten. Til je je armen op terwijl je typt of laat je ze rusten op de tafel? Hoe zit je achter je computer? Hoe vaak neem je pauze en wat doe je in die pauze? Adem je rustig en diep, of oppervlakkig en hoog?

Eens de oorzaken van de overbodige spanning aan het licht zijn gebracht, kan je leren om in balans te zitten, met een anatomisch correcte relatie tussen je hoofd, nek en rug. Deze nieuwe wakkerheid verhindert dat je door het scherm wordt opgeslokt, en verbetert ook meteen je ademhaling en daarmee je concentratie. Zo blijf je fris en productief.