Als je zwanger bent, is je lichaam volop in verandering. Ook emotioneel is er heel wat aan de hand. Via de Alexandertechniek behoud je je balans, zodat je je makkelijker kunt aanpassen aan de fases van je zwangerschap.

Zo kan je dankzij A.T. de druk op je wervelkolom verlichten door het gewicht van je baby over je lichaam te verdelen. Op die manier leer je nek-, rug- en schouderklachten tijdens je zwangerschap voorkomen. Als je activiteiten hebt waarbij je veel moet zitten, kan A.T. je helpen dat goed te doen. Veel vrouwen zitten achterover geleund waardoor het gewicht van de baby op de onderrug en de grote bloedvaten drukt. Dit kan leiden tot rugpijn en bekkeninstabiliteit. Via allerhande oefeningen kan je leren hoe je in je dagelijkse leven bepaalde houdingen en bewegingen kunt implementeren, en aldus klachten verlichten of voorkomen.

Ook na de bevalling helpt A.T. je bij een evenwichtig herstel van je lichaam, en bij het aanpassen aan nieuwe, veeleisende situaties zoals het geven van borstvoeding, het zoeken naar een gezond eet- en slaapritme, en het dragen van je kind.

Kortom: een aantal sessies A.T. tijdens en na je zwangerschap helpen je om je gezonder, prettiger en vrijer te voelen tijdens deze uiterst intense en intieme periode in je leven.